Appartement

Knokke-Heist

Periode: 2016-2017

Status: voltooid

Uitdaging: renovatie & inrichting appartement uit de jaren 90

Wensen klant:

. Functionele indeling met beperkt budget.

. Niet alleen een mooie, maar vooral een praktische inrichting.

. Vernieuwen elektriciteit en sanitair/verwarming zonder het volledig verwijderen van de chape.

. Tapijt vervangen door een tegelvloer.

. Zoveel mogelijk een ruimtelijk gevoel en rust creëren met lichte kleuren.

Aanpak:

. Voor meer ruimtelijkheid kreeg de kookruimte een andere positie. Van een L-vorm naar een enkelwandige keuken, langsheen de lange muur.

. Bij het raam zorgt een op maat gemaakt zitmeubel voor multifunctioneel gebruik. Vooreerst zit hier de chauffage achter verwerkt met aandacht voor een maximaal behoud van warmte. Daarnaast doet het ook dienst als tv-meubel en biedt het opbergruimte voor boeken of ander klein gerief.

. Door het plaatsen van een glazen deur wordt merkelijk meer licht binnengetrokken in de inkomhal.

. Om qua kleurgebruik zoveel mogelijk aan de wens van de klant te voldoen en toch te zorgen voor een natuurlijke en warme uitstraling werd gevarieerd met verschillende structuren. Vandaag de dag bestaat er een ruime keuze aan materialen. In dit appartement koos ik bewust voor beton ciré, in verschillende lichte tinten. Door zijn waterdichtheid een ideaal materiaal dat zich leent voor de keuken, de badkamer en het toilet.

. Omdat het project een tweede verblijf betrof aan de kust, werd de coördinatie door b-HOME verzorgd. Dat er iemand op regelmatige tijdstippen ter plaatse kon zijn voor de opvolging van de werken was belangrijk en betekende veel tijdswinst en gemoedsrust voor de opdrachtgever.